Szűrő regeneráló gépek DPF / FAP/ KAT

INNOVATÍV ADAPTER EURO 6 SZŰRŐKHÖZ

Innovatív termékünk, az Euro 6 DPF csatlakozó adapter, tehergépjárművekben, autóbuszokban, építőipari gépekben és villástargoncákban használt dízel-részecskeszűrőkhöz készült. Az adapter teljes körűen együttműködik a hidrodinamikus módszerrel működő DPF szűrő tisztító berendezésekkel.

Az Euro 6 DPF szűrőt az különbözteti meg, hogy kerámiamagja mind a kipufogógáz bemeneti, mind kimeneti oldala felé nyitott. Az ilyen típusú DPF szűrők viszonylag nemrég, az Euro 6 kipufogógáz-kibocsájtási szabvány megjelenésével párhuzamosan jelentek meg nálunk.

Az Egyesült Államokban az ilyen szűrők lényegesen korábban, már a kétezres évek elején megjelentek. Európai megfelelőikkel ellentétben egyenletes és lapos gallér jellemzi őket – egy acélgyűrű pereme.
Az európai szűrőgyártók nem szabványos peremmel ellátott Euro 6 DPF szűrőket dobtak piacra – fémkapcsos, áttört peremű, vagy fém fogantyús modelleket. Az összes ilyen típusú megoldások megnehezítik a hagyományos adapterekhez való hermetikus illeszkedést. Ezen felül a folyadéksugár a mosás során nem működik egyforma erővel a dízel részecskeszűrő teljes hosszában és keresztmetszetében. Ennek következtében a szűrő külső borításához közelebb elhelyezkedő külső falai nincsenek olyan gondosan kitisztítva, mint a szűrő középeső része, ahol a folyadéksugár a legnagyobb erővel hat.

Az utóbbi néhány évben az európai DPF szűrő tisztító berendezés gyártók felszerelték gépeiket egy adapterrel, amely az amerikai szűrők alakján alapult. Sajnos ezek nem feleltek meg teljességgel az európai vásárlók igényeinek. Ezért Európában az Euro 6 DPF szűrők tisztítására irányuló kereslet növekedésével párhuzamosan megjelent egy teljes egészében univerzális, és az aktuális piaci igényekhez igazított csatlakoztató adapter iránti igény.

Érdemes hozzátenni, hogy az európai piacon a DPF gépek gyártói továbbra is kínálják a régi típusú, alakjukban lapos tányérra, kúpra vagy acélszerkezetre emlékeztető, pneumatikus szervomotorral felszerelt adaptereket.

A használat első éveiben az Euro 6 DPF szűrők nem adtak magukról életjelt, így nem volt szükség egy innovatív adapter létrehozására. 2019 eleje óta azonban egyre több Euro 6 szűrő került a tisztítóműhelyekbe. Ez a legtöbbször magából a járművek futásteljesítményéből ered, valamint a szűrő korlátozott térfogatából.
2020-tól kezdve az OTOMATIC cég elsőként és egyetlenként kínál ügyfeleinek egy dedikált Euro 6 csatlakoztató adaptert, amely mindenben megfelel az európai szabványoknak.

A találmány a P.432918 sz. szabadalmi kérelemmel védett (a dokumentum megtekintése >>>)

A TALÁLMÁNY TÁRGYA

Az Euro 6 DPF szűrő bemeneti oldalának acélgallérja – szabálytalan kimeneti oldalával ellentétben – lapos és egyenletes peremű. A mosás során a lapos gallér lehetővé teszi a szűrő teljes hermetizálását a kipufogógáz-bemeneti oldal felől, megfelelően a lapos és egyenletes perem kerülete mentén. A régi generációs adapterekben az adaptert a kimeneti oldalra kell felhelyezni és ott hermetizálni, ami annak szabálytalan alakja miatt gondot okoz.

A szabadalom tárgyát képező technológia megkülönböztető jellemzője az, hogy a szabálytalan peremek miatt problémás kimeneti oldal helyett a szűrő bemeneti oldalát hermetizálja, ehhez egy szabadalmazott nyomástartályt használva. A tisztítóközeg a szűrőn történő átáramlásának biztosítása érdekében a bemeneti oldal a szűrő burkolati gyűrűjének teljes kerülete mentén hermetikusan kell csatlakozzon, hogy a tisztítóközeg ne tudjon máshol kijutni, csak a szűrő betétjén keresztül.

A találmány egyedisége abban áll, hogy fenntartottuk (teljesítettük) a nedves módszerrel történő szűrőtisztítási technológia alapszabályát, vagyis a tisztítóközeg először a szűrő kimeneti oldalán történő bejuttatását, a versenytárs megoldásokhoz képest azzal a különbséggel, hogy a szűrőt a bemeneti oldal felől hermetizáljuk, és nem – mint mindenki más – a kimeneti oldal felől.

A tisztítószer zártkörforgása a nyomáskamrában szavatolja a szűrő összes csatornájának teljes körű és egyenletes kitisztítását. Ezen felül a forró levegővel történő szárítás során légkeverési hatást is elérünk, a pontszerű szárítással szemben.
egyetlen adapter az összes, tehergépjárművekben használt Euro 6 DPG szűrő típushoz
a szűrő kerámia betétje összes csatornájának egyenletes tisztítása
a szűrő mosás utáni szárításának többszörös csökkentése, a légkeverés hatásának köszönhetően
kétirányú tisztítási és szárítási folyamat
a versenyképesség növekedése a hagyományos adapterek felhasználóival szemben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram