Szűrő regeneráló gépek DPF / FAP/ KAT

OTOMATIC - ÚJDONSÁGOK 2021

                Olajleválasztó használata a DPF tisztító gépben

Az olajleválasztó a víz felszínén lebegő olaj összeszedésére szolgál. Mindenhol használják, ahol szűkös a munkafelület, és szükséges a folyadék mozgása és más-más helyeken történő olajmentesítésére. Gyakran kerülnek tisztításra a turbófeltöltő hibája miatt olajjal elöntött dízel részecskeszűrők. 

Mindeddig a DPF szűrő tisztító gépekben nem használtak semmilyen olajmentesítő rendszert, a víz felszínére felúszó olajfoltokat pedig kézzel kellett eltávolítani. Sajnos ez nem volt komfortos eljárás a gép kezelője számára, de ami fontosabb, nem hozta meg a kívánt eredményt sem. Jelenleg a víztartály bal hátsó sarkában felszerelt szíjas olajleválasztónak köszönhetően, a DPF Premium gépben az olaj elválasztása a munkafolyadéktól már nem okoz semmilyen gondot, és automatikusan megy végbe. 

A szíj adhéziós tulajdonságokkal rendelkező műanyagból készül. Ennek köszönhetően gond nélkül elválasztja az olajat a munkafolyadéktól. Az olajleválasztó hulladékelvezető rendszere a gép bal oldalának külsején található. A kelletlen anyagok összegyűjtése érdekében elegendő idehelyezni egy 5 literes edényt, pl. műanyag kannát. A szíjas olajleválasztó használatának legnagyobb előnye magas hatékonysága, mégpedig a tartály vízszintjétől függetlenül. Ezen felül emeli a műszaki eszközök élettartamát, egyben csökkentve az üzemeltetési költségeket. A DPF Premium gép olajleválasztóval történő felszerelésére külön díj fizetése ellenében van lehetőség.
A dízel részecskeszűrők mosása során a DPF gépekben a folyamat hatékonyságát növelő mosószereket használnak. Korábban csak egy adagolási mód létezett. Közvetlenül a munka megkezdése előtt a gépkezelő meghatározott mennyiséget beleöntött közvetlenül a szűrőbe, majd elindította a tisztítást. Az OTOMATIC mérnökei kidolgoztak egy kényelmes megoldást, amely biztosítja a teljesen személymentes kezelést. 

Az önműködő adagoló révén, amely az egész tisztítási folyamat során bizonyos időközönként befecskendezi a megfelelő mennyiségű mosószert a szűrőbe, a gépkezelőnek nem kell a mosás előtt észben tartania, hogy maga beöntse a mosószert. E megoldás fő előnye a mosófolyadék minőségének és hatékonyságának százszázalékos kihasználása, amely így megfelelő mennyiségben kerül adagolásra, a külső tartályból egyenesen a szűrőbe.
A két módszer össze is kapcsolható, vagy szükség szerint, felváltva is használható.

        Önműködő mosószer-adagoló a tisztítási folyamat során

Kiegészítő-készlet – sűrítettlevegő-pisztoly átfúváshoz, valamint folyadékpisztoly a szűrő acél borításának tisztítószerrel történő nyomás alatti mosásához és felületi tisztításához

Ettől az évtől kezdve az OTOMATIC cég bevezette a DPF tisztító gép konfigurátorral történő megrendelésének és plusz funkciókkal, illetve kiegészítőkkel történő ellátásának lehetőségét. A sűrítettlevegő-pisztoly megkönnyíti a megmaradt víz kifújását tehergépkocsik EURO 6 szűrőinek csatornáiból; az elülső ajtóban elhelyezett latex kesztyű védi a gépkezelő kezét és véd a tisztítás során keletkező folyadékpermettel való érintkezéstől. 

A felszerelt mosószeres-tartályhoz kapcsolódó pisztoly lehetővé teszi a szűrő szennyezett acél borításának nyomás alatti megtisztítását. A fenti megoldások megkönnyítik a kisegítő tevékenységek elvégzését a zárt ajtajú gép mellett.
Egy megoldás, amely lehetővé teszi a gép víztartályában elhelyezett hőcserélő csatlakoztatását a központi fűtési rendszerhez. A rendszer a külső központi fűtési rendszerhez csatlakoztatva zárt ciklusban működik.

A fűtési szezonban a központi fűtési rendszerből származó meleg víz keresztüláramlik a hőcserélőn [rozsdamentes acél csőtekercs], amely a gép tartályában kiegészítő vízmelegítési forrást képez. Ez a mechanizmus lehetővé teszi, hogy meleg víz maradjon a tartályban akkor is, amikor a gép nem üzemel. Mindez időt és pénzt takarít meg a gép tartályában lévő víz felmelegítésének folyamatában.

Központi vízmelegítő rendszer

Vízfűtőtestek forró csatornás rendszerben [500 l-es tartály]

Olyan megoldás, amelynek lényege, hogy a fűtőtesteket a víztartályban speciálisan erre a célra kialakított, rozsdamentes acélból készült csatornákban helyezik el. A fűtőtestek nem érintkeznek közvetlenül a tartályban lévő vizes oldattal, aminek köszönhetően nincsenek kitéve külső tényezőknek, beleértve a tisztítószeres oldat károsító hatását.

A megoldás lehetővé teszi a tartálykamra könnyebb tisztítását, meghibásodás esetén nem kell a vizet lecserélni. A nagyobb tartály azt is jelenti, hogy nincs szükség gyakori vízcserére.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram